Strukturum hälsar på i julhandeln

Mitt i den hektiska julhandeln har en del av handlarna fått besök av Strukturum genom Jonas Aronsson och Christel Falk. Det har varit riktigt roligt att besöka våra butiker då de allra flesta upplever att det går bra eller till och med mycket bra. Vi från Strukturum upplever att det finns en framtidstro och att en del av våra handlare verkligen lyfter sina lokala kunder och stamkunder, som utgör en enorm kraft för att orka och vilja fortsätta med sin butik. Men vittnar också om den viktiga marknaden och besöksnäringen som innebär ett stort kundunderlag för de flesta av våra lokala butiker.

Under det första pandemiåret 2020, har försäljningen varit väldigt olika för de lokala butikerna. En del upplever katastrofalt dålig omsättning medan andra upplevde ett visst uppsving. För de butiker som ökade sin försäljning under början av pandemin, så verkar svaret vara att många Jokkmokkare fick upp ögonen för den lokala handeln och ville vara med och stötta butikerna.

En del av våra handlare har haft svårt med inleveranser av varor, som de alla vittnar om är ett resultat av pandemin och störningar i viktiga logistikkedjor med åtföljande prisuppgångar och behov av längre framförhållning. Men trots att det har varit svårt att få hem varor upplever de att det finns tålamod och förståelse bland kunderna.

En del av våra inredningsbutiker har också startat webbförsäljning och andra har haft det under några år. Den digitala handeln upplever många är på uppgång, samtidigt som en del av de butiker som endast har sin försäljning på plats i Jokkmokk vittnar om kunder som kommer från både Gällivare och Boden/Luleå enbart för den unikitet som finns här. Det är roligt att våra butiker har en konkurrensfördel gentemot de stora handelsområdena runt om i regionen genom att just vara unika.

Vi vill tacka de företag som har låtit oss störa mitt i julhandeln, stort tack för att vi fick besöka er och för att ni har valt att vara våra handlare i Jokkmokk:

Bagge Bygg , Coop, Eld By Jokkmokk, Fjällriket, ICA Rajden, Jokkmokks Hundsport, Kvikk,

Lilla Hantverksbutiken, Team Sportia, Wästfelts foto, Outdoor Lapland, Papperslappen,

Pirak Decor och Design, Åströms Radio, Jokkmokks Blommor och begravningsbyrå.

Vi tackar också särskilt för de många insiktsfulla observationer, idéer och tankar ni gett oss som input till vår verksamhet via dessa besök!

Vi önskar er alla lycka till och en riktigt god jul och gott nytt år!

Vill du/ni har besök av oss från Strukturum? Tveka inte att höra av dig till Jonas eller Christel, du når oss enklast via mail till: info@strukturum.se eller ring oss, våra kontaktuppgifter finns på hemsidan: www.Strukturum.se/kontakt

Behöver du hjälp med att komma igång med ditt företagande?