Företagsbesök hos Jokkmokks Måleri AB

Med erfarenhet som målare sedan gymnasiet och efter 12 år i Jokkmokk, kände Jacob Bouvin att det var dags. Han har länge haft tankar om att starta eget och med den efterfrågan som han själv upplevt som anställd målare, kände han att tiden var inne. Han startade Jokkmokks Måleri AB under våren 2021 och drog i gång verksamheten under maj månad. ”Det var mycket lättare än vad jag trodde” säger Jacob som under sin etableringsfas även fick stöd från Strukturum. Han har under dessa första månader haft högre efterfrågan än vad han förväntat sig och har därför kunnat anställa en målare till.

Vi träffar honom i Polcirkelgymnasternas lokal på Industriområdet, där han fått i uppdrag att måla vitt på de halvväggar som har fått lite fuktskador. Jacob har inte hunnit med att annonsera utan har bara lagt ut att han startat Jokkmokks Måleri AB på Facebook och det verkar vara nog. Kunderna hittar honom och han varit fullt sysselsatt sedan dag ett. Kunderna är både privatpersoner och företag. De företag som främst har frågat efter hans tjänster är Vattenfall och byggfirmor som verkar inom kommunen men även en del andra.

Han gör allt inom måleri vilket också innebär bland annat tapetsering. Det känns otroligt bra, säger Jacob. De är främst privatpersoner som efterfrågar tapetsering och en del av hans arbeten kan man se på Jacobs Instagram, där lägger han ut inspirationsbilder på en del av de jobb han utför. På sikt ser Jacob möjligheter att anställa fler personer, men svårigheten handlar för honom om att hitta människor med rätt kompetens.

Jacob uttrycker gång på gång sin känsla för kvalité. Hans vision är att han säljer kvalité vilket innebär att han bedömer vad som krävs i behandlingsväg för att uppnå bästa möjliga resultat. Han säger att ”Man ska komma ihåg att det inte går att lämna några garantier om man inte följer färgtillverkarnas råd”. Om man tex vill måla om ett hus så innebär det alltid minst två strykningar med täckfärg. Genom att måla två lager ökar man färgens livslängd från 5 till 15 år!

Jacob har jobbat som målare sedan han gick ut yrkesgymnasiet med inriktning måleri. Därefter följde två år som lärling innan han kunde avlägga ett gesällbrev och blev professionell målare. Sin första anställning hade han vid Kumlins Måleri i Uppsala och under de 12 år som han har bott med sin familj i Jokkmokk har han jobbat vid Vuollerims Måleri. Jacob bor med sin sambo, som har sitt ursprung på orten, deras tre barn och sedan några månader tillbaka även en jakthund. Jacob trivs bra i Jokkmokk och har många goda vänner och ett genuint intresse för jakt och fiske.

Jacob berättar vidare att lättsamheten i att starta företag handlar till viss del också om att han är digitalt mogen. Dvs han tar verkligen vara på de möjligheter som den digitala världen erbjuder och sköter mycket av sin ekonomi direkt via telefonen. Systemet Visma talar han varmt om och det är ett system som underlättar den ekonomiska administrationen för en företagare.

Vi önskar Jacob lycka till och på återseende!

Här kommer länkar till Jokkmokks Måleri AB på Instagram och Facebook:
https://www.instagram.com/jokkmokksmaleri/
https://www.facebook.com/Lingonstigen

Behöver du hjälp med att komma igång med ditt företagande?