Lanthandeln i Porjus öppnar i mitten av maj

Porjus får äntligen en livsmedelsbutik igen

Äntligen är förutsättningarna klara för att kunna köra igång Porjus lanthandel och Denise Magnusson kan blicka fram mot öppningsdagen som är planerad till mitten av maj! Det kommer att innebära sjukt mycket jobb, men det ska gå säger hon. Strukturum träffade Denise i lokalerna för några veckor sedan och då upplevdes det en viss frustration från Denise, att det tog sådan tid att få beslut. Men nu äntligen är finansieringen klar och Denise kan sätta igång på allvar.

Denise Magnusson har bott i Porjus i fem år, hon stortrivs och vill verkligen göra Porjus till en ännu bättre by att leva och bo i. För det så krävs det en butik och servicepunkt där människor både kan samlas för en fika och handla sina dagligvaror. Denise är full av idéer för byns utveckling och har redan från dagen hon flyttade till Porjus engagerat sig i byaföreningen. Hon tror och hoppas att många bybor kommer att vilja hjälpa henne då lanthandeln kommer att utgöra navet i byn.

Butiken kommer att vara tillgänglig dygnet runt, året runt men den kommer även att vara bemannad under måndag-torsdag mellan 9-13. Engagemanget som Denise har för byn spiller också över på att vara en butik som erbjuder så nära mat som möjligt. Då det är långa avstånd känner Denise att det blir fel att kalla det för närproducerat, men att satsa på livsmedel som kommer så nära som möjligt är hennes måtto. ”Närmstproducerat” helt enkelt.

Servicepunkten kommer att innebära att butiken kommer att kunna sälja en del Apoteksvaror vara paketombud och inrymma ett särskilt härligt Café. Denise ingår även i projektet Digiby vilket även kommer att spegla av sig i bland annat en digital anslagstavla som visar vad som händer runt om i byn.

Denise förväntar sig att hennes kundkrets i första hand kommer att vara de lokala byborna men alla som passerar hoppas hon kunna locka in i butiken, om inte annat så med hjälp av Caféet.

I butiken kommer även kunderna att kunna hitta en del fritidsprodukter som inriktar sig mot de som vandrar i Laponia. Möjligheten att beställa maten på nätet via en egen hemsida och hämta i butik dygnet runt eller få det hemkört kommer också att finnas som en servicemöjlighet.

Denise är kreativ och gillar utmaningar och tar ansvar för både byn och för samhället i stort genom hållbarhetstänk både i livsstil och genom företagandet. Jag vill vara en del i utvecklingen av Norrbotten och Norrbottens inland säger hon.

Hon har ett brett nätverk, vilket Denise känner är en trygghet när hon nu satsar stort i en liten by. Hon är en idéspruta och ger allt och lite till för att detta ska bli så bra som möjligt.

 

Strukturum önskar Denise stort Lycka till och på återseende!

Behöver du hjälp med att komma igång med ditt företagande?