GRUDE – Kunskapshöjande projekt om cirkulär ekonomi nominerat till Arctic Awards 2022

Green Rural Economy – GRUDE-projektet har blivit nominerat till Arctic Awards 2022.

 Arctic Awards är en årlig projekttävling som syftar till att lyfta fram projekt som uppnått exeptionella resultat, bedrivits innovativt och engagerat sina målgrupper på ett effektivt sätt för att skapa värde i den arktiska regionen. Årets nominerade har valts ut bland de fem programmen som stöttar den arktiska regionen. GRUDE-projektet representerar Interreg Nord-programmet. Efter att juryn valt ut tre finalister, får allmänheten rösta fram en vinnare. Vinnaren tillkännages och firas under nästa Arctic Cooperation-event, som planeras till början av 2023.

GRUDE-projektet har samlat och spridit kunskap om cirkulär ekonomi i norra Sverige, Finland och Norge under 2019-2022.

GRUDE har arrangerat över 60 event och nått omkring 1200 unika deltagare, med interaktiva workshops, seminarier, studieresor med mera. Deltagare har mötts över branschgränser och delat med sig av innovativa, cirkulära lösningar. Projektet har också varit aktivt i att dela information via projekthemsidan, sociala medier och nyhetsbrev.

Projektets har arbetat för att underlätta för verksamma och blivande företagare att lära sig mer om samt att ställa om till en mer resurseffektiv, cirkulär affärsmodell. GRUDE har genomfört kunskapshöjande insatser för många olika målgrupper, på olika nivåer, för att underlätta en grön omställning i norr. Projektet har producerat rapporter, videos om hållbara småföretag, eventinspelningar, manualer, bloggar med mera. Du hittar allt material på projekthemsidan www.grudeproject.eu.

GRUDE-projektet var finansierat av Interreg Nord-programmet 2014-2021, med lokal medfinansiering från Region Norrbotten, Sparbanken Nord samt Jokkmokks Allmänning. Projektet utfördes av Strukturum Jokkmokk Business Service i Sverige, Lapland University of Applied Sciences i Finland, Natural Resources Institute Finland samt Sintef Nord Tromsö I Norge.

Photo: www.interreg-npa.eu

Behöver du hjälp med att komma igång med ditt företagande?