Företagsbesök i Porjus

Porjus Lanthandel och Porjus Alltjänst

Under v. 17 genomförde Strukturum bland annat företagsbesök i Porjus. Först ett stopp hos Denise Magnusson där vi fick ett glatt mottagande och glädjande nog kunde konstatera att butiken nu går något bättre. Det krävs köptrogna kunder och lagom mycket varor för att kunna driva en butik i denna storlek!

 

Som tur är driver Denise inte bara ett företag utan två vilket gör att hon kan överleva som företagare och ser butiken mer som ett serviceställe. Strukturum gläds åt att satsningen har genererat i en fungerande digital butik, som vi hoppas att främst alla Porjusbor ser värdet av! Som tur är ligger butiken längs väg 45 och överlever tack vare alla förbipasserande bilister!

På bilden till höger ser vi från vänster Lars Lundmark – Cembra AB samt Denise Magnusson, butiksägare.

 

 

 

 

PTG Nordic 

Samma förmiddag besökta vi även PTG (Porjus Tecnic Group) Nordic AB som drivs av ”Adam” och ”Simon”. Deras företag bemannar Datacentret i Porjus och de genomför bland annat alla driftskontroller av sajten.

Adam och Simon berättar att de har samverkat med LTU och under förra året hade de en student som genomförde en praktikperiod under sommaren vilket lade grunden för hennes examensarbete.

Adam berättar att han gärna skulle vilja samverka i ännu större utsträckning och med fler utbildningsaktörer för att höja intresset för mjuk och hårdvara. Detta bland annat för att attrahera och få personal i framtiden.

 

På bilden till vänster från vänster: Lars Lundmark,  Samson ”Simon” Kahsay och Freadam ”Adam” Eshete

 

 

 

 

 

 

Strukturum önskar företagarna lycka till och på återseende!

//Christel Falk

Behöver du hjälp med att komma igång med ditt företagande?