Företagsbesök i Murjek

Strukturum har besökt Reidun Fagerström, som bland annat driver butiken i Murjeks stationshus. Den lilla kiosken, som tidigare fanns, har fått byta plats och omvandlats till en välsorterad lanthandel med ett förhållandevis stort utbud.

Reidun är själv född i Murjek, men flyttade som 7 åring tillsammans med sin familj, från bygden till huvudstaden. Där har hon växt upp och startade för många år sedan RDS Konsultbyrå AB som tillhandahåller redovisningstjänster.

Reidun har sedan 2020 verkat i byn Murjek och hon drivs av att utveckla hembygden.  Hon ser framför sig vilka möjligheter det finns att bo, verka och utveckla bygden genom den drivkraft och kärlek som hon finner i byn.

Den lilla, men välsorterade lanthandeln, har växt fram sedan oktober förra året och Reidun med personal har gjort ett fantastiskt jobb. De har även fått hjälp på vägen genom ICA-handlaren Emil Karlsson, som har gett bort några av de kylar som han bytte ut i butiken i Jokkmokk. Reidun ser positivt på framtiden och har nu anställningar på gång. Hennes tanke är att personalen kommer att driva lanthandeln vidare och att hon får mer jobb och kan återgå på heltid till sin Redovisningsbyrå och gärna även fortsätta med olika utvecklingsprojekt.

Vi på Strukturum önskar Reidun med personal, Lycka till!

https://www.facebook.com/HouseOfSallyMurjek/

Behöver du hjälp med att komma igång med ditt företagande?