Företagsbesök hos VIVA -Visioner i Vuollerimbygden AB

I Vuollerim finns det bland annat sju spännande Bygdebolag[1] som alla drivs med ett brett ägande. VIVA är ett av dessa och de driver Gästgiveriet, restaurangen på Hotell Vuollerim, sedan 2006.  VIVA har under åren från 2006 renoverat hela byggnaden och fortsätter med det succesivt. Det breda ägandet har inneburit och innebär fortfarande att många bidrar med vad de har möjlighet till.  Teamet löser det mesta för sina gäster och maten har varit en nyckelfaktor till deras framgång. Vi träffade en av dom pensionärer som dagligen är på plats och som sa att ”om hon inte får vara på hotellet så skulle hon krypa på väggarna där hemma”. Dubbeltoaletten i källaren har i sig blivit en sevärdhet.

 

På bilden ser vi Louise Kramnäs Larsson, som visar baren och den fina bardisken som passar in i den renoverade restaurangdelen av Gästgiveriet samt dubbeltoaletten i källaren!

 

 Pandemins påverkan

När Corona slog till 2020 avbokades alla förbokningar för hela våren och sommaren på bara några dygn, vilket innebar ett enormt stort ekonomiskt tapp. De ställde snabbt om och gick över från buffé till tallriksservering, de glesade ut borden och har färre sittplatser. De erbjöd även matlådor och catering, vilket har visat sig varit en lyckad satsning.

 

Utökad verksamhet

VIVA har fler boendealternativ i byn då de även har förvärvat Älvarnas Hotell, f.d. Vattenfalls Mässen, samt i somras även Vuollerim Camping. Aktieägare har fortsatt bidragit med vad de har möjlighet till när nya förvärv genomförts – röjning, renovering, fix och trix i tillägg till lokala entreprenörer som hyrs in vid behov. Nu kan bolaget erbjuda gäster allt från en tältplats på campingen till en svit på Älvarnas Hotell. Utvecklingsplanerna är flera och de hoppas vi få återkomma till. Vi önskar VIVA lycka till!

 

Läs om hela besöket här: https://documentcloud.adobe.com/link/review?uri=urn:aaid:scds:US:dc6d07eb-71dd-4a8b-a834-0c672e79afe6/

[1] För mer information: Se handboken ”Bilda Bygdebolag”, utgiven av Coompanion – Hela Sverige ska Leva! Vuollerimbygdens Bygdebolag finns med på sid 34-35, Länk:  https://helasverige.se/nyheter/nyhet/visa/bilda-bygdebolag/

Länk till hemsidan:

https://www.hotellvuollerim.se/

 

Behöver du hjälp med att komma igång med ditt företagande?