Företagsbesök hos Fiskflyg

Fiskflyg startades 1942 av bröderna Lundkvist och numera är Simon Grahn (på bild) fjärde generationen i företaget. Simon har både en flygteknisk bakgrund samt har utbildat sig till pilot.

Bolaget ägs idag av tre delägare som är släkt i rakt nedstigande led sedan bröderna Lundkvist startade bolaget. Per Grahn som är pappa till Simon samt bröderna Stefan och Fredrik Lundkvist.

När vi träffade Stefan Lundkvist, som är verkstadschef, slås man av den rena miljö som finns runt helikoptrarna. Alla komponenter byts ut och har ett ”bäst före datum” vilket gör att det i stort sett bara är skrovet som aldrig byts ut.  Det ska därför vara så dammfritt som möjligt och alla tekniker bär engångshandskar, som för första gången blev en bristvara under föregående år!

Största farhågan under föregående år var att de anställda skulle bli sjuka. Speciellt under sommarperioden, som är den mest personalintensiva och där alla bor tillsammans på de olika baserna. Enligt Christian, som är en av pilotpraktikanterna på plats, så är det lite speciellt att man bor så nära varandra då man jobbar under sommaren, men det är något han ser fram emot.

Enligt Stina, som sköter all administration runt företagets tekniska underhåll, påverkades inte flygningarna nämnvärt av pandemin. De utländska gästerna byttes ut mot svenska gäster och de stora kunderna inom rennäringen, Länsstyrelsen och Vattenfall var inte desto mer påverkade av pandemin.

Företaget planerar just nu att ISO-certifiera sig vilket Strukturum har lovat att hjälpa till med, vi ser därför fram emot fler kontakter och önskar Fiskflyg lycka till!

(På bilden: Simon Grahn)

Läs mer om besöket här:

https://documentcloud.adobe.com/link/review?uri=urn:aaid:scds:US:d4a98b58-068f-4045-8a3f-900d0cdeb1da

Besök Fiskflygs hemsida här:

Helikopter | Fiskflyg | Sverige

Behöver du hjälp med att komma igång med ditt företagande?