Företagsbesök Blåfjell stugby

Vi ses i den rymliga grillkåtan som har plats för upp till 50 gäster. Med på vårt företagsbesök är delägaren Suanne Alvaer samt medarbetaren Helle och Peter som utför konsulttjänster åt Blåfjell. Från kommunen medverkar även Stefan Andersson som är chef för tillväxtfunktionen.

Blåfjäll består idag av 16 hus med två lägenheter i varje. 13 av husen ingår i en bostadsrättsförening där de flesta bostadsrättsinnehavarna hyr ut sina lägenheter. Helle ansvarar för driften av Blåfjell på plats som in och utcheckning samt städ och annat vaktmästerijobb som behövs för att hålla igång anläggningen. Peter är ansvarig för IT och tekniksidan. De har uthyrning året runt.

Marken där stugbyn ligger köptes 2007 av Steinar Alvaer från familjen Gunnarstedt, som äger Kåbdalis skidliftar. Redan 2009 stod husen färdiga och uthyrningen av dessa kunde påbörjas. Susanne och Steinar upplevde en viss skepticism från människor runt omkring, när de valde att satsa på Kåbdalis. Men det har visat sig att de gjorde en bra bedömning och samarbetet med Kåbdalis skidliftar har också utvecklat hela området. Genom denna satsning har Susanne hållit uppe prisbilden på både tomter och även på de hus som hon senare har sålt.

Under de första 11 åren så jobbade Gunter Franklin på Blåfjell, men han gick i pension förra hösten och är ersatt med Helle som för övrigt bor sedan många år i stationshuset i Kittajaur, där hon tidigare drev ett café och souvenirbutik.

Susanne ser fortfarande stora utvecklingsområden med Kåbdalis och skulle gärna se en satsning på sommaraktiviteter med tex vandrings- och mountainbikeleder, utegym och höghöjdsbana. Hon ser även en Paddelhall och gym som tänkarbara framtida satsningar. Men framförallt önskar hon en entreprenör som skulle kunna tänka sig att driva ett mindre café eller en restaurangverksamhet som framförallt har öppet under sommaren, då hon ofta upplever att det är det besökarna saknar när de kommer till Kåbdalis.

Susanne nämner även värdet av samverkan och hon har genom åren samverkat med främst Kåbdalis skidliftar, men även med Inlandsbanan, Icehotel i Jukkasjärvi, Kronogård, Storforsen och Försvarsmakten.

De har riktat sin marknadsföring mot barnfamiljer och har därför också lyckats få fler och fler barnfamiljer att hitta till Kåbdalis. De har även många internationella gäster och många olika skidklubbar och skidgymnasium som lägger träningsläger i Kåbdalis och väljer ofta boendet i Båfjells stugby.

I största möjligaste mån försöker Susanne även tänka lokalt vid inköp och annat, hon använder till exempel Jokkmokkstvätten som drivs av Samhall för tvätt av sänglinne och handdukar. Hon använder sig även av Bagge Bygg när hon behöver byggmaterial. När hon senast köpte nya tv-apparater till stugorna så gjorde hon det via Åströms i Jokkmokk.

Vi önskar Susanne med personal lycka till och på återseende!

Länkar: https://www.kabdalisstugby.se/  https://www.facebook.com/Blafjell

Behöver du hjälp med att komma igång med ditt företagande?