In English Sök

Nyhetsbrev 2015

Ta del av Strukturums nyhetsbrev!

Här finns intressant läsning om vad som hänt och vad som är på gång.

 

Nyhetsbreven finns till höger på sidan ==>
 

 

Share |
 • Färg och form är Viveqas livsluft

  2015-06-02

  Hon var 24 år och ville prova sina vingar. Mot alla odds lyckades Viveqa Nilsson skrapa ihop pengar för att starta en liten textilaffär. Det gick så där. Efter sex år var hon beredd att ge upp. Idag är Lapplådan en av Jokkmokks mest inspirerande och färgstarka butiker.

 • Lena Sandberg Johansson

  2015-05-03

  Hantverk – bidrar till upplevelsen av Jokkmokk. En sprillans ny företagsskylt vittnar om att det finns en butik med ateljé på Rajdvägen 21 i Jokkmokk. Här tillverkar och säljer Lena Sandberg Johansson sina glasprodukter. En av hennes senaste alster, ett samiskt soltecken i fusingteknik, glittrar i höstsolen.

 • Stoorstålka har kommit för att stanna

  2015-03-09

  Det lyser trevligt i Wästfeltskorsningen om kvällarna. I Stoorstålkas skyltfönster exponeras samisk fashion, vävda sjalar och slöjdmaterial i en miljö med sparsmakad men noga uttänkt design. Det här är en samisk butik som lite oväntat inte vänder sig till turister, utan till andra samer.

 • Patricia Cowern

  2015-02-26

  Dags för nästa steg i livet - Patricia Cowern flyttade från Birmingham i England till Porjus 1997. Som utländsk kvinna fanns inte många andra alternativ än att starta företag. Det blev galleri, norrskensfotografi och vandrarhem. Nu är det dags att ta nästa steg i företagslivet. Stationsbyggnaden och vandrarhemmet är till salu.

 • Jon Håkansson

  2015-02-10

  Var är alla goda idéer från Jokkmokk? Det undrar industridesignern Jon Håkansson. Som konsult åt Almi får han ofta hjälpa norrbottniska företagare att utveckla både idéer och prototyper. Men hittills har inte en enda idé från Jokkmokk dykt upp.

 • Nina Nordvall Vahlberg

  2015-02-02

  När man dansar och sjunger tillsammans händer något medmänskligt, något uråldrigt som förenar abstrakta upplevelser och känslor. Det blir ett flöde där alla är med på samma villkor, säger Nina Nordvall Vahlberg när hon sammanfattar sin passion för musik och dans i alla dess former.

 • CJ Utsi Media-Foto

  2015-01-27

  Från rymdteknik till fotofreak

 • Silver är det nya tennet

  2015-01-16

  Jokkmokks Tenn ett välbekant företag, inte minst i Jokkmokk. Det finns väl knappast något hem där inte en tennkåsa eller två prytt bokhyllan genom tiderna. Idag har tenntillverkningen hamnat i skymundan. Nu är det silver och guld som gäller.